Sprogimas

Kokias mokymosi veiklas rinktis su vaikais?

Įvairios mokymosi veiklos yra ypatingai svarbios vaikų augimui, todėl verta suplanuoti tai, ką galite daryti kartu. Čia rasite daugybę idėjų, kurios padės išsirinkti naują šeimos hobį!

Ką su vaikais veikti lauke?

Ar norite daugiau laiko praleisti su savo vaikais, tačiau kartais neužtenka idėjų? Tada peržiūrėkite šį gidą ir sužinokite, kokios veiklos bus itin linksmos ir taip pat padės išmokti kažką naujo!

Visų pirma, grynas oras bus naudingas tiek jums, tiek vaikams, todėl verta rinktis veiklas lauke, jeigu tik oras yra pakankamai geras. Taigi, ką verta pasirinkti?

Žinoma, sportinės veiklos bus puikus variantas, jeigu norite pasirūpinti šeimos sveikata. Pavyzdžiui, galite nuspręsti, kad draugiškai bandysite išmokti naują sporto šaką – badmintoną, tenisą ar kt. 

Taip pat galite susiplanuoti kelionę prie svarbių Lietuvos vietų – dvarų, pilių ar net senovinių bažnyčių. Tokios veiklos ypač tiks šiltoms dienoms, todėl jūsų ir jūsų šeimos laukia įspūdinga vasara Lietuvoje!

Virtualios ekskursijos – kas tai?

Jeigu norite kartu su vaikais išmokti daugiau apie pasaulį, tam yra puikus variantas – virtualios ekskursijos. „Google Arts & Culture“ programa suteikia prieigą prie daugiau nei tūkstančio muziejų ir meno galerijų, todėl tikrai atrasite tokią vietą, kuri sudomins tiek jus, tiek jūsų vaikus. 

Pavyzdžiui, vienas iš populiariausių pasirinkimų yra pagrindinis Londono Britų muziejus (angl. The British Museum), kuriame galite rasti tiek senovės Egipto, tiek Anglijos eksponatų, todėl tikrai sužinosite kažką naujo apie pasaulio istoriją. 

Ar jus ir jūsų vaikus labiau domina paveikslai? Tada virtualiai aplankykite Niujorko Metropoliteno muziejų (angl. The Metropolitan Museum of Art). Tai yra vienas iš lankomiausių muziejų visame pasaulyje, todėl tai tobulai tiks jūsų laisvalaikiui su vaikais. Virtualioje parodoje galite pamatyti Gustavo Klimto, Rembrandto, Vincento van Gogo ir kitų menininkų darbus.

Kartu įsirenkite nedidelį daržą! 

Ar norite vaikus supažindinti su įvairių vaisių ir daržovių auginimu? Tada tai galite padaryti ir be daugybės papildomos įrangos, o ši veikla bus itin naudinga, nes vaikai sužinos daugiau apie patį procesą bei išmoks labiau vertinti tokį darbą.

Jeigu nuspręsite tai daryti namuose, tam puikiai tiks įvairūs prieskoniai. Pavyzdžiui, pradžiai galite pasirinkti rozmariną, čiobrelius arba mėtas, nes tai galėsite užauginti ganėtinai lengvai. 

Svarbu nepamiršti, kad augalams reikia pakankamai šviesos ir vandens, todėl galite su vaikais susitarti, kada lieti augalus, kada patikrinti jų būseną. 

Kartais tai gali pavykti ne iš pirmo karto, tačiau tai vis tiek bus naudinga veikla vaikams! Jie galės pagalvoti, ką galima daryti geriau kitą kartą, todėl tai bus nuolatinis mokymasis, kuris pravers ir tada, kai jie užaugs.

Nauja kalba – hobis, kuris pravers gyvenime

Svarbu lavinti ne tik savo kūną, bet ir protą! Vienas iš paprasčiausių sprendimų – kartu bandykite išmokti naują kalbą.

Žinoma, internete galima rasti daugybę naudingų resursų (pvz., pamokų arba programėlių), todėl šia veikla galite mėgautis ir visiškai nemokamai. Kai nuspręsite, kad jūs ir vaikai jau mokate pakankamai žodžių, galite pabandyti namuose klausytis tos kalbos muzikos ar žiūrėti tokius filmus!

Ar jau nusprendėte, ką veiksite su vaikais? Išbandykite naujas veiklas ir kartu sužinokite daugiau apie pasaulį!

23-175

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode