Ugniagesiai sulaukė apie 300 pranešimų dėl audros, virš 150 tūkst. žmonių – be elektros

audratvbokstasUgniagesiai praneša, kad dėl audros yra gavę apie 300 pranešimų dėl ant kelių užvirtusių medžių ir kitų audros padarinių, daugiau nei 150 tūkst. gyventojų dėl stichijos neturi elektros.

„Pagrinde buvo apie nuvirtusius medžius pranešimai. (...) Labiausiai nukentėjo Alytaus, Marijampolės ir Kauno rajonai“, – LRT radijui pirmadienį sakė PAGD Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas Robertas Šmitas.

Pasak jo, nors pranešimų skaičius nemažas, ugniagesiai spėja susitvarkyti su audros padariniais.

PAGD atstovo teigimu, apie nukentėjusius asmenis pranešta nebuvo.

R. Šmitas gyventojams rekomenduoja pasirūpinti savo ir turto saugumu, pritvirtinti lauke esančius daiktus, kurie gali būti nupūsti vėjo.

Energijos skirstymo operatorius (ESO) skelbia, kad dėl stichijos elektros neturi daugiau nei 150 tūkst. vartotojų.

„Skaičiai auga ir didėja greičiau nei valandomis, šiuo metu skaičiuojame, kad turime apie 150 tūkst. klientų, kuriems yra sutrikęs elektros energijos tiekimas, dar viena bloga naujiena – yra virš 3 tūkst. vietų, kurias pažeidė audra, jas visas reikės suremontuoti, sutvarkyti“, – teigė ESO atstovė Rasa Juodkienė.

Anot jos, Lietuvoje nėra nei vieno audringų orų nepaveikto regiono. Pasak R. Juodkienės, daugiausia sutrikimų – Vilniaus rajone.

„Atšaukiame žmones iš atostogų, prašome grįžti iš laisvadienių, kreipiamės į seniūnijas ir kitas institucijas, prašome, kad padėtų šalinti medžius“, – teigė ESO atstovė.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ skelbia, kad pirmadienį 6.30 val. sostinėje užregistruota daugiau nei 70 pranešimų apie išvartas, trukdančias eismui, jos registruojamos Geležinio Vilko gatvėje ties Vingio parku, kelyje tarp Juodšilių ir Salininkų, Liepkalnio g., Avietyno g., Pagubės g., kitose miesto vietose.

„Grindos“ ekipažai stengiasi operatyviai šalinti kliūtis eismui, tačiau audrai įsismarkaujant, tikėtina, kad šie darbai gali užtrukti. Planuodami kelionės maršrutą ir laiką naudokitės navigacijos programėlėmis, taip pat įvertinkite galimybę atidėti keliones, galbūt – dirbti iš namų“, – feisbuke rašo „Grinda“.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienio dieną daugelyje rajonų numatomas lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus.

Kai kur galima perkūnija, vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra – 16–21 laipsnis.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode