Parama dėkojame




Rezonansinė nepilnamečio mirtis Marijampolėje padėjo išaiškinti narkotikų tinklą

narkotPernai rugsėjį Marijampolėje nuo narkotinių medžiagų mirus nepilnamečiui, kriminalistai išnarpliojo platų tarpregioninį narkotikų tinklą, paimta apie 10 kilogramų narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Kaip skelbia Marijampolės policija, rugsėjo 24 dieną viename iš Marijampolės daugiabučių buvo rastas 17- mečio kūnas, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, jog prieš mirtį nepilnametis vartojo psichotropines medžiagas, kurios buvo įgytos Kaune. Gautoje specialisto išvadoje nustatyta, kad nepilnamečio mirties priežastis yra apsinuodijimas psichotropinėmis medžiagomis.

Anot policijos, taikant slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo nustatytas asmenų ratas, kurie, įtariama, elektroninėje erdvėje vykdė narkotinių bei psichotropinių medžiagų prekybą naudodami bendravimo platformos „Telegram“ grupę.

Tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad buvo prekiaujama įvairiomis narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis didžiuosiuose Lietuvos miestuose, už šias medžiagas atsiskaitant kriptovaliuta.

Nustačius minėtos grupės pagrindinius dalyvius bei surinkus pakankamai duomenų apie jų vykdomą narkotikų platinimą, buvo surengta sulaikymo operacija Kaune ir Klaipėdoje. Sulaikyti keturi asmenys, gimę 1990, 1998, 1996 bei 1998 metais.

Kratų įtariamųjų namuose bei konspiracinėse vietose metu rasta, kaip įtariama, labai didelis kiekis galimai narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Taip pat sulaikyta galimai labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų siunta, įtariamųjų parsisiųsta iš Olandijos. Iš viso operacijos metu buvo išimta apie 10 kilogramų įvairių narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Įtariamiesiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu. Trims įtariamiesiems buvo skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai.

Asociatyvi BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode