Marcinkevičius




Kišas su porais ir kumpiu

kisasKišui reikės:

Iš šaldytos tešlos paruošto pyrago pagrindo;

1 v. š. sviesto , 82 % rieb., 1,33 € / 180 g;

Pusės poro, supjaustyto gabaliukais;

Druskos pagal skonį.

 

Pipirų pagal skonį.

125 g smulkiai supjaustyto kumpio;

240 ml pieno, sumaišyto su grietinėle;

3 vnt. išplaktų kiaušinių.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 °C, įdėkite tešlą su pyragui kepti skirta kepimo skarda.
  2. Išlydykite sviestą didelėje keptuvėje, į ją įdėkite porus. Pagardinkite juos druska ir pipirais.
  3. Į paruoštos pyrago formos tešlos dugną sudėkite kumpį. Ant jo suberkite porus, o vėliau dėkite sūrį.
  4. Dideliame dubenyje suplakite pieną, sumaišytą su grietinėle bei kiaušinius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Šį mišinį supilkite ant sūrio ir kumpio skardoje.
  5. Kepkite kišą 30–40 min. arba kol kepinys apskrus ir taps auksinės spalvos. Prieš patiekdami leiskite jam šiek tiek atvėsti.

 

Rimi Lietuva nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode