Parama dėkojame




Kalėdinių giesmių festivalis Klaipėdoje

festivalisklaip2023 m. gruodžio 30 d. Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos krašto bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalį.

Jau šešiolika metų į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės šventovę džiaugsmingų Šventų Kalėdų švęsti suvažiuoja chorai ne tik iš Vakarų Lietuvos regiono, o ir iš visos Lietuvos. Pirmasis Kalėdinių giesmių festivalis Klaipėdoje įvyko 2007 metais. Šio festivalio iniciatorė ir įkūrėja yra Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“, kuri kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia iki šiol rengia jį. Šis festivalis – tapo gražia tradicija, vienijanti bažnytinius chorus, kurie yra neatsiejama ir bažnytinės liturgijos dalis, o ir chorinio meno dalis. Kartu tai yra ir nedaloma Lietuvos bendrosios kultūros laukas, puoselėjantis dvasines vertybes bei chorinio meno ir giedojimo tradicijas. skatinantis chorų meninį meistriškumą, aktyvinantis jų dalyvavimą visuomenės dvasiniame bei kultūriniame gyvenime. Klaipėdoje vykstantis tradicinis bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalis apjungia šiuos chorus, skatina ir puoselėja jų veiklą. Vis gausėjantis gerbėjų bei klausytojų būrys įtikina tai, kad tokio pobūdžio renginys - Kalėdinių giesmių festivalis, yra reikšmigas Vakarų Lietuvos chorinės kultūros įvykis.

Festivalyje dalyvaujantys chorai atliks individualią programą, dalyvaus Šv. Mišiose bei visi kartu atliks bendrą festivalio programą. Jų nuoširdus indėlis - festivalio sėkmė ir pagrindinis tradicijos puoselėjimo bruožas bei išskirtinumas.

Kalėdinių giesmių festivalio koncertas vyks 2023 m. gruodžio 30 d. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6, Klaipėda) 16.00 val. Jame dalyvaus 9 kolektyvai:Barstyčių Šv. apaštalų Simono ir Judo Tado bažnyčios choras, vadovė ir vargonininkė Birutė Gedminaitė; Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios Sumos choras, choro vadovas ir vargonininkas Petras Katauskis; Kalvarijos asociacijos „Skambėjimas“ choras „Sonantem“, choro vadovė Ausma Sakalauskaitė; Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos mišrus choras „In Vivo Dei“, choro vadovas ir vargonininkas Ramūnas Baranauskas; Klaipėdos universiteto mišrus choras „Pajūrio aidos“, choro meno vadovas doc. Algirdas Šumskis, koncertmeisterė Justė Šilaitė, vokalo pedagogė prof. Valentina Vadoklienė; Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios sumos choras, choro vadovė ir vargonininkė Irena Bakanauskienė; Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios choras „Ad Lucem“, choro vadovė ir vargonininkė Justina Mikniuvienė; Skuodo Švč. Trejybės parapijos choras „Avanti“, choro vadovė ir vargonininkė Živilė Mackevičiūtė; Šilutės kultūros ir pramogų centro sakralinės muzikos mišrus choras „Laudamus“, choro vadovė Irena Šemeklienė.

Festivalis užsibaigs Šv. Mišiomis, kurios prasidės 18.00 val. Šv. Mišiose giedos festivalio dalyvių jungtinis choras.

Tikimės, kad ir šiemetinis Kalėdinių giesmių festivalis praturtins ir papuoš šią didžią šventę, sutelks bendruomenę giesmių gėrio ir grožio pajautai, deramai įsilies į Klaipėdos kultūrinį gyvenimą.

Tad giedokime Lietuvą su viltimi ir tikėjimu! Giedokime Lietuvą iš širdies į širdį! Giedokime Lietuvą, idant ji taptų tvirtesnė, gražesnė, tauresnė, kaip ta, nuo neatmenamų laikų visada gyva daina ir giesmė, kurios skrydis suvienija ir suartina mus!

Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ tarybos pirmininkas

Nuotr. iš kolektyvų archyvų

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode